van zon duivelse M  026Opvallende spandoeken langs de Antwerpseweg in Beerse aan de werf van horecagroothandel Van Zon. Ze tonen ‘duivelse madammen’ uitgedost in de nationale driekleur. Het blijkt te gaan om een supportersstunt voor de nationale voetbalploeg van bouwbedrijf Mathieu Gijbels. Er gaat zelfs een heuse uitdaging achter schuil.

Op een totaal van 320 werknemers werkt een 30-tal vrouwen bij aannemer Mathieu Gijbels. In die mannenwereld is het dus de komende weken al voetbal wat de klok slaat.

Mannetje staan
“Dat onze dames hun mannetje kunnen staan, wisten we al wel langer. Maar dit hadden we toch niet meteen zien aankomen”, zegt Herman Verwimp, marketing & hr-directeur van Mathieu Gijbels. “Een tijdje geleden opperde een aantal van onze vrouwelijke collega’s het idee om onze dames te laten schitteren in onze externe communicatie tijdens het EK. Op die manier willen ze de nationale ploeg steunen tijdens de EK-campagne en tegelijk ook de boodschap meegeven dat vrouwen absoluut hun mannetje staan in de bouw.”

Tegelijk gaan de ‘duivelse madammen’ een weddenschap aan met de voltallige directie. Speelt België op zondag 10 juli Europees kampioen, dan moet elk lid van het directiecomité – 7 mannen – een ‘duivelse uitdaging’ uitvoeren. Dat gaat van het maken van selfies met bekend voetballers tot de Maas overzwemmen in de Belgische driekleur. Voor de gelegenheid steekt het bouwbedrijf ook zijn logo in het zwart, geel en rood.