Drybooms Diamonds heeft nog altijd Kempense roots

dryboomsDrybooms Diamonds heeft een goed boekjaar 2011/2012 achter de rug. Drybooms Diamonds uit Grobbendonk is een van de weinige diamantfirma’s die de kaalslag in de Kempen overleefd heeft. “Het is hard werken maar we zijn er nog altijd”, zegt gedelegeerd bestuurder Julien Drybooms niet zonder trots.

De Kempen telde vroeger tientallen florissante diamantslijperijen. Hele dorpen leefden van het “steentje.” Met de doorbraak van de lage-loonlanden zijn de meeste firma’s echter verdwenen. Vooral de Indiërs hebben het de Kempense slijperijen heel moeilijk gemaakt. Drybooms Diamonds hield echter stand. Ook al dienden de productie en de handelsactiviteiten uiteindelijk overgeplaatst te worden naar Antwerpen. De maatschappelijke zetel van Drybooms Diamonds is echter nog altijd gevestigd in Grobbendonk.

Met een bedrijfsresultaat van 317.000 euro heeft Drybooms Diamonds het in 2011/2012 zeker niet slecht gedaan. “We hebben het niet onder de markt maar we doen ons best” zegt Julien Drybooms. “Het is elke dag uitkijken. Je weet nooit waar de dag eindigt. Maar we houden stand, dat wel.”

Drybooms Diamonds slijpt nog altijd diamant. De firma heeft nog één vast personeelslid in dienst. De zonen van Julien,Jan, Koen en Bart zijn ondertussen als de vierde generatie mee aan de slag in de onderneming. Net zoals broer Jozef en diens zoon Raf. De afgesplitste juwelenproductie en -handel is twee jaar geleden ondergebracht in Drybooms Jewels.