Drukkerij VD laat Grafilux Printing verder doorgroeien

drukkerij vdDe consolidatie zet zich versneld door in de grafische wereld. Grafilux Printing uit Turnhout heeft althans boekhoudkundig de vroegere Drukkerij M. Paulussen uit Gierle overgenomen. Grafilux Printing was overigens zelf ontstaan uit een fusiebeweging en is ondertussen een dochterbedrijf van de Drukkerij VD uit Temse.

“Het gaat effectief heel snel in de wereld van de drukkerijen”, zegt Marco De Ridder van Drukkerij VD. “We hadden eerder al Grafilux Printing en Drukkerij M Paulussen bijeengezet. De feiten zijn nu ook boekhoudkundig verwerkt. Grafilux Printing heeft zich daarbij goed versterkt. Het bedrijf heeft onderhand een mooie reputatie als offsetdrukker en draait uitstekend. Er werken zo’n 30 mensen. Grafilux werkt nu een omzet bijeen van pakweg 5 miljoen euro.”

Terwijl het moederbedrijf Drukkerij VD ook al tekent voor een omzet van 7 miljoen euro is uit die hele fusiebeweging dus een groep opgezet die zich vandaag beter dan ooit uitstekend kan positioneren in de drukkerswereld. “Wij zijn vooral toegespitst op commercieel drukwerk”, zegt Marco De Ridder. “Wij nemen alle offertes aan. Van het drukken van 1 exemplaar (digitaal) tot reeksen van 3 à 4 miljoen stuks. Wij drukken zowel op papier als op karton. In de recente fusie-operaties hebben wij ons commercieel aanbod dus enorm kunnen uitbreiden.”

Dit is overigens zeker het einde niet van het verhaal. De consolidatiegolf zal ongetwijfeld verder rollen en allicht nog meer kleinere spelers meesleuren. Op die manier worden verscheidene middelgrote ondernemingen gevormd die elk voor zich hun plaats op de markt opeisen. “Ja zeker, de Drukkerij VD zal in dit opzicht zeker nog mee spelen.” Opmerkelijk: de wortels van de Drukkerij VD liggen in het jaar… 1849 in Gent. En: hoe de groep langs allerlei omwegen via Turnhout, Gierle, Antwerpen en Gent uiteindelijk in Temse is beland.