Drukkerij Maes vermindert milieu-impact van infoblad Olen

cover blad gemeente OlenDrukkerij Maes uit Turnhout mag het infoblad van de gemeente Olen drukken. Het bedrijf stak het blad niet alleen in een nieuw kleedje, maar zorgt er tevens voor dat het milieuvriendelijk gedrukt wordt.

„Drukkerij Maes uit Turnhout kwam voor ons als beste uit de ingediende offertes. Zij mogen nu een jaar lang ons infoblad drukken. Voor het gemeentebestuur was niet alleen de prijs van belang, maar ook het ontwerp en de milieuvriendelijkheid van het drukproces”, vertelt Deborah Hotag.

„Onze drukkerij neemt inderdaad heel wat initiatieven voor een milieuvriendelijk drukwerk en promoot 100% gerecycleerd papier. Duurzaam ondernemen is onze prioriteit. Al sinds onze start streven we ernaar om onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Drukkerij Maes werkt op 100% groene stroom en volgens een duurzame en maatschappelijk verantwoorde strategie”, zegt Leen Van Gils.

Door het infoblad “De Driehoek” te drukken op 100% gerecycleerd papier, in plaats van op papier gemaakt van zuivere vezels) vermindert de milieu-impact per uitgave met maar liefst:

  •  35 kg CO2 (dit is 355 km afgelegd met een gemiddelde Europese wagen);
  •  180 kg afval;
  •  460 kWh energie;
  •  4.992 l water;
  •  293 kg hout.