Drukkerij Maes verhuist naar nieuwe industriezone

drukkerij maesDrukkerij Maes uit Turnhout heeft van de vakantieperiode gebruik gemaakt om te verhuizen naar een nieuw bedrijfspand. Van de Everdongenlaan werd – de brug over – de oversteek gemaakt naar de Industriedijk. “In onze nieuwbouw beschikken we over veel meer ruimte waardoor we onze productie optimaal kunnen stroomlijnen en er nog voldoende ruimte blijft voor uitbreiding”, zegt zaakvoerder Vital Maes.

Drukkerij Maes werkt als offsetdrukkerij voor B2B-klanten en drukt voor hen flyers, folders, brochures, briefpapier, enz. Die klanten, waaronder ook gemeenten en andere openbare besturen, situeren zich in Vlaanderen en Nederland.

Milieuvriendelijk
Onder de noemer ‘Maes Natuurlijk’ profileert het bedrijf zich al enkele jaren als milieuvriendelijke onderneming. “Klanten kunnen kiezen voor 100% gerecycleerd papier en we promoten dat ook”, legt Vital Maes uit. “Het aandeel gerecycleerd papier stijgt elk jaar. Ook in onze nieuwbouw trekken we de duurzame kaart door het gebruik van duurzame materialen. Er worden geen fossiele brandstoffen meer gebruikt. Velen kennen ons als ‘groene’ drukkerij.”

Het bedrijf investeerde 1,75 miljoen euro in de nieuwbouw. Daarmee toont het alle vertrouwen te hebben in de toekomst van het drukwerk, in weerwil van de digitale revolutie. “Wij geloven dat drukwerk altijd zal blijven bestaan. De taak bestaat erin het digitale te ondersteunen. De twee hebben mekaar nodig en versterken mekaar.”