Bij Drukkerij Maes in Turnhout draait sinds vorige week de nieuwe afwerkingsmachine Horizon StichLiner MarkIII en dat is de eerste in zijn soort in ons land. “De machine laat ons toe de insteltijden aanzienlijk te verkorten zodat we onze klanten sneller kunnen beleveren”, zegt zaakvoerder Vital Maes.

De drukkerij is gespecialiseerd in geniete brochures en produceert o.a. gemeentelijke infobladen, werkt voor non-profitorganisaties, reclamebureaus en rechtstreeks voor bedrijven in heel Vlaanderen en Zuid-Nederland.

Snelle omschakeling
“We hadden al een afwerkingsmachine maar die zat tegen zijn maximumcapaciteit aan”, vertelt Vital Maes. “Daarom beslisten we om te investeren in een bijkomende die behoort tot de nieuwste generatie van vlakverzamelhechters. Die laat ons toe een hoogkwalitatieve afwerking te leveren waarbij een snelle omschakeling tussen verschillende formaten mogelijk is, nu ook A4 liggend.” Over het investeringsbedrag wordt niet gecommuniceerd.

Drukkerij Maes verhuisde ruim een jaar geleden naar een nieuwbouw in Turnhout. Er werken momenteel 9 mensen. De recente investering is de grootste sinds de verhuizing.