Drukkerij Em. de Jong breidt uit in Baarle-Hertog

De-Jong-RoelDe drukkerij Em. de Jong uit Baarle-Hertog mag uitbreiden. Er is met de overheid een nieuw bestemmingsplan uitgetekend voor de grootste offsetdrukkerij van de Benelux.

Em. De Jong krijgt drie hectaren grond toegewezen waar de expansieplannen van de groep kunnen gerealiseerd worden. Het bedrijf zit vandaag klem op zijn eigen terreinen en kon niet verder uitbreiden door de geplande werken aan een ringweg rond Baarle.  Er zal geïnvesteerd worden in de uitbreiding van de productie en van de opslagfaciliteiten.

De drukkerijgroep van Joep de Jong stelt zowat 350 mensen tewerk. Ze verwerken 120.000 ton papier met tien moderne persen.

Em. De Jong nam enkele maanden geleden ook al Mercator Press in Brugge over. De combinatie Em. De Jong/Mercator Press is daardoor uitgegroeid tot de absolute marktleider op het vlak van huis-aan-huisfolders. Naast Mercator Press controleert de groep ook nog Janssen/Pers Rotatiedruk in Gennep, Kampert Drukwerk en Nauta en Haagen in Oss en Webstar Printing in Beuningen. De geconsolideerde omzet van het concern is daardoor gegroeid tot pakweg 300 miljoen euro.