Drukkerij De Melle specialist in farmaceutische bijsluiters

mellePakweg 20 jaar na zijn stichting draait de Drukkerij De Melle uit Turnhout op nagenoeg volle capaciteit. De onderneming is vooral gespecialiseerd in het drukken van farmaceutische bijsluiters en van spelregels voor Cartamundi.

Frans Daniël werkte vele jaren in de huisdrukkerij van het farmaconcern Janssen Pharmaceutica toen hij de kans kreeg om de drukkerij over te nemen. Met zijn technische ervaring liet Frans Daniëls die opportuniteit niet liggen. Drukkerij De Melle werd in dit opzicht zijn levenswerk. Het bedrijf wordt nu gerund door zoon Guy Daniëls maar vader Frans blijft actief tussen de rotatiepersen en de andere machines.

Het gaat de drukkerij ondertussen best voor de wind. “Wij zijn uiteraard vooral gespecialiseerd in het drukken van farmaceutische bijsluiters”, zegt Frans Daniëls. “Zo oa. voor Janssen Pharmaceutica. Maar ondertussen behoren nog vele andere farmabedrijven tot ons vast cliënteel. Zo GlaxoSmithKline, Pfizer enz.” Farmaceutische bijsluiters moeten beantwoorden aan een aantal wettelijke bepalingen. Zo moeten ze hoe dan ook leesbaar zijn. Dat vergt speciale aandacht.

“Omdat wij ons ook toegespitst hebben op het drukken van de spelreglementen in speldozen mogen we ook Cartamundi tot onze klantenkring rekenen.”

Drukkerij De Melle kan tevens full colour drukwerk aanmaken en drukt ook op folie en op warmklevend papier. De onderneming is in dit opzicht uitgerust met een indrukwekkende batterij aan vellenpersen (MAN en Heidelberg), rotatiepersen (Müller en Drent Vision), een heliopers (Moser), vouw- en snijmachines.

Drukkerij De Melle stelt vandaag zo’n 45 mensen tewerk.