zwart op witDrukkerij Bulckens/ZwartopWit uit Herenthout is door de het bestuur van VOKA Kempen West verkozen tot winnaar van de LON-award VOKA Kempen West. “We zijn uiteraard heel blij met deze erkenning”, zegt Manu Lemeur, zaakvoerder van Drukkerij Bulckens/ZwartopWit. “Alles wat er nu nog bij komt kan alleen maar extra zijn.”

Voor VOKA Kempen West (regio Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Vorselaar) stelde het plaatselijke LON-bestuur een shortlist samen, waaruit de professionele jury Drukkerij Bulckens/ZwartopWit als winnaar weerhield. “Drukkerij Bulckens/ZwartopWit is tot op de dag van vandaag een echt familiebedrijf”, licht Frederick Jonckheere, voorzitter VOKA Kempen West toe. “Het bedrijf is meer dan 75 jaar geleden gestart door de grootvader van de huidige zaakvoerder. Het doorstond al heel wat economische stormen en moest omwille van de marktomstandigheden in de jaren ’90 de switch maken van een uitgeverij naar een (online) drukkerij. Door deze verstandige keuze is het bedrijf vandaag kerngezond en kan het in een moeilijke markt elk jaar blijven groeien. Heel bewust doen ze dat niet te snel, om het hele bedrijf de kans te geven mee te groeien. Hun aanbod is innovatief en voor hun core business – het online drukwerk – zijn ze toonaangevend voor de sector. Het bedrijf telt intussen zestig medewerkers en het personeelsbestand is heel evenwichtig. 50/50 mannen en vrouwen, een aantal vijftig-plussers, maar ook heel wat schoolverlaters.”

Drukkerij Bulckens/ZwartopWit dingt nu op vrijdag 14 juni mee naar de Prijs Ondernemen 2013 van VOKA Kempen. “Een mooie laureaat en een perfecte vertegenwoordiger voor Voka Kempen West in de eindstrijd.”