Drukke Steenweg op Gierle anderhalve maand dicht

steenweg op gierleHet Agentschap Wegen en Verkeer is vandaag begonnen met de heraanleg van het kruispunt van de Steenweg op Gierle met de Visbeekstraat in Turnhout. Daarvoor gaat de drukke invalsweg naar Turnhout voor anderhalve maand dicht voor het doorgaande verkeer. Het kruispunt krijgt verkeerslichten, nieuwe fietspaden en een nieuw wegdek.

Het merendeel van de dag is het stapvoets rijden op grote delen van de Steenweg op Gierle met automobilisten die zich naar de twee shoppingparken begeven en vrachtwagens die hun weg zoeken naar de naastgelegen industriezones. “De combinatie van de vele afslag- en invoegbewegingen en het doorgaand verkeer zorgt voor verkeersonveilige situaties”, zegt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Een lichten geregeld kruispunt pakt deze situatie aan en plaatst verkeersveiligheid boven doorstroomsnelheid.”

De industriezones Muizenven en Visbeek en de handelszaken langs de Steenweg op Gierle blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar via het afrittencomplex 23 van de E34. Voorbij het onderbroken kruispunt wordt het verkeer omgeleid via de Steenweg op Zevendonk.

Hinder beperken
“We kiezen ervoor om de werken in één fase uit te voeren en de Steenweg op Gierle volledig af te sluiten. Op die manier kunnen we de hinder beperken tot zes weken”, zegt Jef Schoenmaekers. Van de gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om het wegdek tussen de Visbeekstraat en de Slachthuisstraat te vernieuwen.