Drisag toont zitoplossingen en akoestische oplossingen

Feest Innovatie_DrisagTijdens het Feest van de Innovatie ontdekt de bezoeker op het innovatieparcours een 25-tal Vlaamse bedrijven in het ‚huis van de toekomst’. Een deel van het innovatieparcours inspireert je rond de talrijke kansen die de (thuis)zorg van de toekomst biedt aan diverse sectoren.

Made in Kempen stelt vanaf juli elke week een van deze bedrijven en hun visie op innovatie kort voor.  Vandaag: Drisag Office Furniture uit Herentals. (www.drisag.be).

Drisag is producent van gestoffeerd zitmeubilair en gestoffeerde producten en is specialist in kantoor-meubelprojecten. Het bedrijf werkt zowel B2B als B2C en in samenwerking met architecten. Drisag is al 36 jaar actief en stelt zo’n 50 mensen tewerk. Enkele realisaties van het bedrijf: maatwerkproject voor FOD Justitie in het gerechtsgebouw in Hasselt, diverse projecten bij ING Bank en KU Leuven. Made in Kempen sprak met Chris Jamart, Marketing & Sales Manager

Wat betekent innovatie voor u?
Chris Jamart: Innovatie voor ons is het detecteren van, het inspelen op en het zich continu aanpassen aan nieuwe behoeften en trends die zich voordoen in de markt.

Hoe past u innovatie toe bij Drisag?
Chris Jamart: Wij passen bij Drisag innovatie op alle vlakken toe: zowel in onze producten en productieprocessen als in onze interne werkprocessen.

Voor wie in het bedrijf is innovatie een aandachtspunt?
Chris Jamart: Innovatie is in de eerste plaats een aandachtspunt voor het management team.Via het managementteam worden medewerkers, klanten en leveranciers betrokken. Dat doen we vooral door een multidisciplinair team dat bestaat uit mensen in de verkoop, de productie en extern ontwerpers. Maar ook tijdens afdelingsvergaderingen, werkoverleg en personeelsvergadering willen we de aandacht voor innovatie levend houden.

Hoe houden jullie de aandacht voor innovatie scherp?
Chris Jamart: Door vooral te luisteren naar de klant maar ook naar ideeën van medewerkers. En, vooral door iets te doen met alle goede ideeën!

Wat leverden al die inspanningen concreet op?
Chris Jamart: Voortdurende aandacht voor innovatie leverde ons een breed gamma aan producten op waarmee we de Belgische en Nederlandse markt bewerken. Als KMO staan we ons mannetje tussen grote internationale firma’s. Door de samenwerking met klanten en leveranciers hebben we ons productportfolio de laatste jaren sterk verbeterd. We gingen een strategisch partnershipaan met een productiebedrijf dat plaatstaal verwerkt. Die combinatie met ons eigen stoffeeratelier stelt ons beiden in staat om concepten te ontwikkelen waarmee we ons beter kunnen onderscheiden van een gemiddelde concurrent.

Welke uitdagingen in de toekomst zie je voor Drisag, en hoe kan innovatie daarbij helpen?
Chris Jamart: We moeten overleven in een zeer concurrentiële en conjunctuurgevoelige markt. Door innoverend te denken en te werken bedenken we nieuwe producten en kunnen we nieuwe markten aanboren.

Waarom neemt Drisag deel aan het Feest van de Innovatie?
Chris Jamart: Omdat wij innoverend denken en dit graag willen toepassen op de zorgsector. Een sector die voor ons  een nieuwe markt kan zijn, die ons verder kan laten groeien en die ons minder conjunctuurgevoelig zal maken.

Wat kunnen bezoekers bij de stand van Drisag ontdekken?
Chris Jamart: Zitoplossingen, akoestische oplossingen, antibacteriële stoffen, …

Wat verwacht je er zelf van?
Chris Jamart: Ik kijk uit naar contacten met klanten en leveranciers die ons aanzetten om verder te innoveren binnen onze competenties.

Het Feest van de Innovatie wordt georganiseerd door de Kempense Innovatieraad (KIR) op 26 september. Het volledige programma en inschrijvingsmogelijkheden voor het Feest van de Innovatie vind je op deze website.