breakdancer drisagProducent van kantoormeubilair Drisag uit Herentals lanceert de ‘Breakdancer’, een eigen product dat het bedrijf samen met ontwerper James Van Vossel ontwikkelde en dat in de eigen fabriek in Herentals wordt geproduceerd.

De Breakdancer is een multifunctioneel, gestoffeerd object dat dienst doet als ademplek tussendoor, als bank voor een powernap, als sofa om te ontstressen, enz. Het zijn meer dan drie delen die netjes aan elkaar hangen. Een intern draaimechanisme zorgt dat de kopse delen kunnen roteren door deze eenvoudig achteruit te trekken en 180° te draaien.

“Dit product past perfect in een hedendaags ingericht kantoor”, zegt Chris Jamart, marketing & sales manager bij Drisag. “Het kadert binnen het ‘nieuwe werken’. De ruimte wordt zodanig ingericht dat mensen zelf kunnen beslissen waar, wanneer en met wie ze willen werken. Ik zie tegenwoordig kantoren met zitzakken waarop mensen hangen en werken. Deze Breakdancer biedt een goed alternatief.”

Digitalisering
Drisag heeft het jongste anderhalf jaar behoorlijk wat nieuwe producten op de markt gebracht en dat heeft alles te maken met de snel veranderende markt van de kantoorinrichting. “De verkoop van klassieke rolluikkasten en ladeblokken zien we afnemen”, legt Chris Jamart uit. “Dat heeft te maken met de digitalisering waardoor er minder papierwerk moet worden opgeborgen in kasten. Werkplekken worden ook meer en meer gedeeld, wat maakt dat ladeblokken verdwijnen want dat is iets persoonlijks. Op die tendensen willen we inspelen met nieuwe producten.”