drisagDe fabrikant van kantoormeubilair en gestoffeerde producten Drisag uit Herentals investeert fors in een nieuw ERP-systeem. Na een uitgebreide studie, waarvoor het bedrijf zich liet bijstaan door het Hasseltse PXL Log-IC, kiest het voor Fujitsu Glovia.

Drisag is met zijn productie en showroom gehuisvest in Frame 21, langs de E313 in Herentals. Omdat het huidige ERP-systeem niet meer beantwoordt aan de hedendaagse behoeften, ging het bedrijf op zoek naar een nieuw systeem. Het schakelde PXL Log-IC (Logistics Intelligence Center) in om als neutrale partner het selectieproces te ondersteunen. Uiteindelijk werd gekozen voor Glovia G2 van Fujitsu Glovia.

Flexibiliteit
“Als productiebedrijf heeft Drisag inzicht nodig in de capaciteit, de workload en de beschikbaarheid van materialen,” zegt Stefan Dreesen, onderzoekmedewerker bij PXL Log-IC. “Drisag moet snel beslissingen kunnen nemen op basis van consistente en up-to-date informatie en moet bovendien voortdurend inspelen op de nieuwe noden van klanten, trends en regelgeving. Dit vraagt flexibiliteit van productiemiddelen, mensen en ondersteunende IT-systemen.”

De implementatie gaat van start op 1 september. De go-live is gepland op 1 juli 2017. Een 30-tal medewerkers zal dan dagelijks gebruik maken van Glovia G2. PXL Log-IC zal het project verder begeleiden.