De Tree D van Sam Goyvaerts.

De Tree D van Sam Goyvaerts.

Drisag uit Herentals heeft voor het eerst een ontwerpwedstrijd gehouden met Thomas More Mechelen, meer bepaald voor de studenten in de richting Voortgezet Onderwijs Meubel Ontwerp. Twee laureaten ontvingen een royalty contract. Verkoopt Drisag hun ontwerp, dan krijgen ze daar een vergoeding voor.

“De ontwerpen moesten aan een aantal criteria voldoen”, vertelt marketing en sales manager Chris Jamart van Drisag. “Ze moesten bijvoorbeeld kaderen in het nieuwe werken en het moest mogelijk zijn om ze in ons productieatelier te produceren. Tegelijk moesten ze commercieel haalbaar zijn.”

Hoog niveau
In totaal werd een 15-tal ontwerpen ingediend en beoordeeld door een vakjury. Als beste ontwerpen kwamen Egg2 van Robin van Helvoort en Tree D van Sam Goyvaerts als beste uit de bus. De winnende ontwerpen worden in productie genomen door Drisag en geïntegreerd in het productassortiment.

“In het verleden organiseerden we gelijkaardige wedstrijden met andere scholen”, weet Chris Jamart. “We vinden dit belangrijk. De studenten kunnen onze toekomstige leverancier, klant of medewerker worden. Het viel ons op dat het niveau van de inzendingen erg hoog lag. Er zaten heel bruikbare dingen tussen.”

Drisag is een fabrikant van gestoffeerde producten en realiseet kantoormeubelprojecten. Het bedrijf beschikt over een eigen productieatelier.