Drie kandidaat-overnemers voor Verbinnen Poultry Group

verbinnenDe curatoren van de failliete Verbinnen Poultry Group (VPG) onderhandelen met drie kandidaat-overnemers. VPG uit Olen legde eerder verleden maand de boeken neer. Het bedrijf leed onder de gestegen grondstoffenprijzen en de harde concurrentie uit het buitenland.

VPG is gegroeid uit de fusie tussen de kippenslachterij Lintor en het kipverwerkingsbedrijf Verbinnen van de familie Verbinnen. Ook het transportbedrijf Wafitra en het afvalverwerkingsbedrijf Verlirend maken mee deel uit van de groep. Na de fusie was VPG voor 80% in handen gekomen van de holding GIMB. De familie Verbinnen had nog 20% van de aandelen in handen.

De pakweg 450 personeelsleden wachten ondertussen gespannen op de verdere ontwikkelingen. De belangstelling voor VPG blijkt reëel te zijn. De curatoren werken het dossier verder uit. Enkele maanden geleden waren er nog 12 kandidaat-overnemers voor VPG. Die trokken zich een voor een terug toen ze geconfronteerd werden met de cijfers van de groep. Frans Smeulders, de gedelegeerd bestuurder heeft in dit opzicht vergeefs geprobeerd om een ernstige kandidaat over de streep te trekken. Het heeft echter niet mogen baten. Smeulders was overigens precies met die opdracht weggehaald bij FrieslandCampina in Lummen. Hij diende het bedrijf af te slanken en de automatisatie verder op te voeren.

Omdat de curatoren ondertussen geld geleend hebben om de lonen en weddes van februari te betalen hebben de vakbonden ondertussen hun tentenkamp op de parking van het bedrijf opgebroken. Op die manier kunnen kandidaat-overnemers ook zonder problemen het bedrijf binnenkomen. De ontslagen werknemers gaan de verdere afhandeling van het faillissementsdossier thuis afwachten.