DreamTeam-Animaties wordt volwaardige KMO

dreamDreamTeam Animaties is een specialist in professionele kinderanimatie. Het bedrijfje uit Zandhoven is sinds kort de kinderschoenen ontgroeid en werkt nu vooral voor evenementenbureaus en ondernemingen. Tom Geeraerts werft in de komende weken trouwens twee extra personeelsleden aan.

DreamTeam Animaties is in enkele jaren tijd een indrukwekkende organisatie geworden. Vanuit jeugdig engagement naar kinderen toe is het bedrijf vandaag een vaste waarde op de markt. “Wij bouwen onze onderneming daarom in de komende dagen uit van een commanditaire vennootschap naar een heuse BVBA”, zegt stichter Tom Geeraerts. “Wij gaan doelgericht stevig onderbouwde projecten opzetten en ons aanbod verruimen. Ik ben er zeker van dat wij ook in deze tijden van crisis groei kunnen realiseren.”

Tom Geeraerts, zijn eerste personeelslid en het netwerk van 150 freelancers zetten verleden jaar een omzet neer van liefst 500.000 euro. Dat was 40% meer dan het jaar ervoor. Er zit dus wel degelijk expansie in de markt van de kinderanimatie. Het gaat dan zowel om de installatie van springkastelen, de organisatie van spelletjes tot het aanbod met een eigen “kids total eventing” waarop overigens een patent werd genomen.

De jongens en meisjes van Geeraerts waren tot nog toe ook geregeld actief voor particulieren. Dat pad wordt voorzichtig verlaten. DreamTeam Animaties wil het in de toekomst vooral van evenementenbureaus en bedrijven hebben. “De bureaus bellen ons geregeld op om het kindergedeelte van een activiteit op te zetten. Bedrijven vragen ons om een eigen inbreng te doen naar kinderen toe op personeelsfeesten, opendeurdagen of productlanceringen.” Geeraerts werkte in dit opzicht al voor bedrijven als BASF, Mercedes, DAF Trucks, Nike, Campina, ING e.a. In de afgelopen maanden werden trouwens al geregeld activiteiten opgezet in het buitenland: Nederland, Frankrijk en Luxemburg.

Het ontbreekt Geeraerts in dit opzicht zeker niet aan initiatieven. DreamTeam Animaties heeft eigen concepten opgezet rond het thema sneeuwklassen, kinderfuiven e.a. “Het is alvast mijn bedoeling om onze activiteiten te structureren tot een volwaardige zelf bedruipende KMO.”