DreamTeam Animaties uit Pulderbos, specialist in kinderanimatie, start met een volwaardige verhuurafdeling van spectaculaire attracties zoals deathrides, klimmuren, stormbanen van 45 meter, spidertotens.  Die vormen een aanvulling bij het huidige assortiment van het Kempense bedrijf. “We willen van die attracties een tweede poot binnen ons bedrijf maken en gaan diversifiëren”, zegt zaakvoerder Frédéric van Aubel.

In totaal investeert DreamTeam in ongeveer 60 attracties. Naast de genoemde deathride en klimtorens zijn dat bijvoorbeeld ook een spidertoren, een hindernissenpiste en trampolines. “Die verhuizen we binnenkort naar de Kempen”, kondigt de zaakvoerder aan. Het bedrijf werkt momenteel vanuit Pulderbos maar barst daar uit zijn voegen. “We hebben ons oog laten vallen op een pand in Herentals. Als het doorgaat, dan willen we daar ook een afhaalcenter voor springkastelen creëren, waar mensen aan een zeer goedkope prijs een springkasteel kunnen ophalen en terugbrengen. De toekomstige vestiging is 4 tot 5 keer zo groot als de huidige locatie.”

4 maanden voorbereiding
Naast de aankoop van deze attracties investeert DreamTeam Animaties nog verder in extra transport, zoals vrachtwagens en camionetten maar ook nieuwe rekken en een heftruck voor in het nieuwe magazijn. “We zijn aan de voorbereidingen van deze investering bijna 4 maanden bezig geweest om alles rond te krijgen”, duidt Frédéric van Aubel de omvang van de operatie. “We willen ons gaan focussen op de grotere events. Totnogtoe moesten we die attracties vaak gaan inhuren, nu hebben we ze zelf ter beschikking. De bedoeling is om deze poot binnen ons bedrijf te laten uitgroeien tot een sterke speler in de markt. Met deze investering brengen we The Adventure Company uit Ronse naar de Kempen.”