DreamTeam-Animaties uit Pulderbos concentreerde zich de voorbije jaren op kinderanimatie maar voegt daar nu een nieuwe doelgroep aan toe: bejaarden. “We kijken hiervoor naar rusthuizen en woonzorgcentra”, zegt zaakvoerder Frédéric van Aubel. Het bedrijf heeft een uitstekend 2016 achter de rug. De omzet ging van 350 naar 550.000 euro.

“We mochten vorig jaar heel wat nieuwe, grote klanten verwelkomen”, vertelt de zaakvoerder. “Disney (in opdracht van BDF Projects) is er daar 1 van. In principe zijn we actief in België, maar voor hen trokken we ook 4 keer naar Luxemburg.” Een belangrijke klant blijft Carrefour. Minstens 1 keer per maand verzorgt het bedrijf de kinderanimatie in een aantal hypermarkten in de regio Brabant-Limburg. Dat contract is al opnieuw verlengd tot eind 2017.

DreamTeam-Animaties werkt voornamelijk voor eventbureaus. In samenspraak met de klant zorgen zij voor de concrete invulling van de kinderanimaties op het evenement of tijdens een activatie. En ook in de wereld van de kinderanimatie staat de tijd niet stil. “In 2017 willen we verder inzetten op moderne animatie zoals Virtual Reality en een nieuwe workshop 3D-tekenen. Zoiets is multi-inzetbaar en modulair aan te passen”, weet van Aubel.

DreamTeam Plus
Het bedrijf heeft naast de zaakvoerder 3 mensen in dienst en doet een beroep op een groot aantal freelance medewerkers. Die waren tot dusver vooral bezig met het animeren van kinderen tot 12-13 jaar, maar daar komt verandering in. “We starten met DreamTeam Plus”, kondigt Frédéric van Aubel aan. “Daarmee richten we ons naar senioren. We zijn op zoek naar de eerste klanten in de sector van de rusthuizen en woonzorgcentra.”