Dossche Mills sluit Bloemmolens van Geel

DosscheBloemproducent Dossche Mills, met hoofdkantoor in Deinze, sluit de Bloemmolens van Geel in het gehucht Ten Aard. Reden is het verlies vorig jaar van een belangrijke klant. Eind februari gaat de bloemfabriek dicht.

“De voornaamste reden is het verlies van een belangrijke klant waardoor de productievolumes teruggezakt zijn tot op een niveau dat de fabriek niet meer rendabel te krijgen is”, zegt CEO Kristof Dossche in een interview met RTV. Dossche Mills nam in 2014 de toen ook al verlieslatende fabriek over van de Franse groep Nutrixo. In de Geelse vestigingen werken 8 mensen. Zij krijgen de mogelijkheid om in de vestiging van Dossche Mills in Merksem te gaan werken.

Rijke geschiedenis
De geschiedenis van de Bloemmolens van Geel gaat terug tot 1929, wanneer 180 maalders een coöperatieve oprichtten. Bij de bevrijding in 1944 en de hevige gevechten aan het kanaal in Ten Aard werd de fabriek grotendeels vernield. Na de oorlog werd ze weer opgebouwd. De hoge torens bepalen nog altijd mee het dorpsbeeld van Ten Aard. Het Geelse stadsbestuur denkt aan een invulling als woon- of KMO-zone maar moet daarvoor uiteraard eerst aan tafel met de eigenaars.