Dosaco uit Mol kruipt uit het dal

erik sannenIn 2010 richtte Erik Sannen bvba Dosaco op om bedrijven bij te staan inzake veiligheid op het werk. “Aanvankelijk richtten we ons vooral op de zonnepanelenwereld en werkten we met vier mensen”, vertelt Sannen. “Door het instorten van deze sector hebben we ons teruggeschroefd. Nu werk ik opnieuw alleen en doe ik beroep op freelancers waar nodig.”

Dosaco neemt de taken van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk op zich. Dat is volgens de wet van welzijn op het werk (1996) verplicht in elk bedrijf vanaf één werknemer. “Tot 19 werknemers mag de zaakvoerder zelf de taken van preventieadviseur uitvoeren”, vertelt Erik Sannen van Dosaco. “Haast geen enkel bedrijfsleider kan daar voldoende tijd insteken. Ook de steeds veranderende wetgeving maakt het niet eenvoudig. We zorgen dat alle verplichte documenten zoals risicoanalyses, globaal preventieplan, jaaractieplan, veiligheidsrondgangen, en dergelijke in orde zijn en blijven.”

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg  heeft recent vastgesteld dat het met die veiligheid op de bouwwerven erbarmelijk gesteld is. Daar wil Erik Sannen met Dosaco nu verandering in brengen. “Wij proberen van de traditionele papierwinkel af te raken en bieden de klant steeds een digitaal punt aan. Op onze cloud kunnen zij al hun nodige documenten terug vinden, steeds aangepast aan de laatste nieuwe wetgeving. We gaan ons nu proberen te verkopen in de bouwsector.”

Erik Sannen focust niet langer op één bedrijfstak. “Gezien we veel omzet verloren aan de zonnepanelenplaatsers moeten we terug wat groeien in diverse sectoren.” Zijn klanten zijn tegenwoordig zeer divers: fietsenproducten, betonbedrijven, dakwerkers, alternatieve energie, bouwbedrijven, schrijnwerkers, sociale woningbouw.