Dorpsbrouwerij creëert nieuwe tripel voor jarige coverband

swizzle 2Dirk Vissers van Dorpsbrouwerij Humulus in Arendonk heeft een nieuwe tripel klaar. Die krijgt de naam Swizzle 76 en verwijst naar de plaatselijke coverband Swizzle, die dit jaar precies 40 jaar bestaat. Van het bier is 500 liter gebrouwen.

Dirk Vissers begon 5 jaar geleden met het brouwen en verkopen van bieren. Eerst was er de Arendonker Tripel, nadien volgde de Arendonker Bruin. Geregeld krijgt hij de vraag naar het creëren van gelegenheidsbieren, maar slechts heel af en toe gaat hij daarop in. “Ik heb vorig jaar een ‘Vraai Plezante’ gebrouwen naar aanleiding van het 5-jarige bestaan van de vereniging Vraai Plezant. En nu kwam de vraag van Swizzle. Ik heb met hen overlegd welke bieren ze graag drinken en daaruit kwam een tripel naar voor. In totaal heb ik 8 proefbrouwsels gemaakt en heb hen verschillende laten proeven tijdens hun repetities. Na 7 maanden voorbereiding stond het recept voor de Swizzle 76 op punt.”

7,6% alcohol
Het bier smaakt aangenaam bitter, is gebrouwen met 2 hopsoorten en 4 gerstenmouten. Het alcoholgehalte bedraagt 7,6%, nogmaals een verwijzing naar het geboortejaar van Swizzle. Als ondertitel kreeg het bier mee: ‘dat drinkt als muziek in de oren’.

De Swizzle 76 wordt voorgesteld tijdens het Arendonks bierfestival op zondag 21 augustus. In principe gaat het om een eenmalig brouwsel. “Maar zeg nooit nooit”, aldus nog de brouwer. “De Pitbull wordt ook nog altijd gedronken. Dat bier laat ik buitenshuis brouwen bij brouwerij Anders in Halen.”

Swizzle speelt zijn jubileumconcert op zaterdag 10 december in de Bemdhal in Arendonk. Wie zolang niet kan wachten, kan de band vrijdag 26 augustus live meemaken tijdens de Business Open op de Kempense Golf Club in Mol.