Doorstart voor Drukkerij Proost

Drukkerij Proost doorstartDrukkerij Proost in Turnhout kan dan toch verderwerken. Drukkerij Proost, aan de Everdongenlaan in Turnhout, werd vorige week failliet verklaard, nadat de rechtbank van koophandel het reddingsplan had verworpen. De failliete drukkerij Proost aan de Everdongenlaan in Turnhout neemt een doorstart onder de naam Turnhout Book Productions. Dankzij deze doorstart kunnen 60 werknemers, iets minder dan de helft van het personeelsbestand, aan de slag blijven.

De nv Proost Industries bereikte donderdagavond een akkoord met curator Jo Van Cauwenbergh voor een doorstart van de drukkerij. De drukkerij was voor het faillissement via een wco-procedure beschermd tegen schuldeisers. De rechtbank weigerde toen het overnamebod van nv Proost Industries. Na het faillissement was een overname in afgeslankte vorm wel mogelijk. “De overeenkomst is getekend. Ruim 120 mensen zijn ontslagen, maar daarvan nemen we zestig mensen opnieuw in dienst”, zegt een tevreden Hans Sanders, CEO bij Proost Industries.

“We plannen een algemene opstart van Turnhout Book Productions op 1 augustus. De komende week worden nog lopende opdrachten afgehandeld. Daarna is er een collectieve sluiting van twee weken. Na al de commotie van de voorbije weken is dit goed nieuws.” Proost Industries had begin dit jaar al het handelsfonds en het klantenbestand van de drukkerij Proost overgeheveld. Met de doorstart wil Proost Industries zich verder internationaal profileren.