Doorstart moeder Minoc Business Press steeds waarschijnlijker

Minoc Business Press uit Turnhout geeft magazines uit gericht op multimedia- en technologiegebruikers. Bekende titels zijn Clickx (consumenten), Shoot (fotografen), FWD (home entertainment), PC Magazine (geavanceerde gebruikers) en Smart Business Strategies (zakelijke beslissers. Minoc baat binnen dezelfde thema’s ook een reeks websites uit.

Vorige week ging het Nederlandse HUB uitgevers, Minocs moederbedrijf, failliet wegens liquiditeitsproblemen. Vandaag raakte bekend dat er meerdere overnamekandidaten zijn. Minstens één hiervan zou bereid zijn alle onderdelen over te nemen. UPDATE 5/9 10:00: o.a. IDG wordt in de Nederlandse vakpers als mogelijke overnemer genoemd.

Wat de invloed van een dergelijke overname op Minoc zou zijn is nog onduidelijk, maar elke overname/doorstart vermindert de kans dat Minoc meegesleurd wordt in een faillissement. Voor alle duidelijke: op korte termijn veranderd er niets voor Minoc en is er continuïteit in de operaties.

HUB Uitgevers nam Minoc Business Press in 2011 over van krantenuitgever Corelio. Minoc bestaat uit een aparte magazine en online vennootschap. Het bedrijf moet – net als elk ander mediabedrijf – de moeilijke transitie van papier naar digitale uitgaven maken, binnen een moeilijke advertentiemarkt. Minoc boekte vorig jaar een lichtjes lagere omzet en een klein bedrijfsverlies.