Donsdekens van Fja-Oeyen erkend als Handmade in Belgium

Fja OeyenFja-Oeyen uit Mol kreeg het HIB-label van Unizo. HIB staat voor Handmade in Belgium en erkent makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Al vier generaties worden bij Fja-Oeyen in Mol op ambachtelijke wijze donsdekens van absolute Belgische topkwaliteit vervaardigd in het eigen atelier. Over dons en over de verschillende kwaliteiten bestaan nogal wat misverstanden. In de volksmond wordt nogal makkelijk iedere vorm van ‘dekbed’ een ‘donsdeken’ genoemd. „Bij Fja-Oeyen wordt bij het vullen van elk donsdeken streng gewaakt over de donskwaliteit. Hierdoor genieten de Fja-Oeyen donsdekens uit 100 procent voldons een levenslange garantie op de vulling. Een donsdeken is dan ook een investering voor het leven. Een investering waar we 8 uur per nacht of ongeveer een derde van ons leven plezier onder hebben en dit zowel winter als zomer,” aldus Flip, Piet en An Oeyen.

Verder worden ook de bekledingen en beschermhoezen van de donsdekens in eigen atelier te Mol gemaakt. Hiervoor worden enkel de lichtste en fijnste stoffen gebruikt. Het maatwerk in eigen atelier biedt een extra voordeel: Fja-Oeyen donsdekens kunnen gemaakt worden in eender welke afmeting die men verkiest, zo dik of dun gevuld worden als men wenst én … het dons kan altijd gerecupereerd worden om een nieuw donsdeken te maken als men dit later liever groter, kleiner of toch dikker gevuld ziet.

Fja-Oeyen donsproducten worden uitsluitend verkocht in de eigen showroom in Mol of Antwerpen, via de webshop of op één van de beurzen waaraan Fja-Oeyen deelneemt.