Domo-koks maken eigen kookboek

img_0048Liebeth Leysen en Myrian Van Dyck leerden mekaar 9 jaar geleden kennen tijdens hun opleiding tot gezondheids- en voedingsconsulente. Bijna 3 jaar al geven ze samen kooklessen in de showroom van Domo Elektro in Herentals, het bedrijf waar de man van Leysen, Wim De Voeght, CEO is. Nu brengen de 2 een kookboek uit: Healthy en Tasty. “Hiermee willen we bewijzen dat gezond koken ook lekker kan zijn”, zeggen ze.

In het eerste gedeelte van het boek vertellen Leysen en Van Dyck over de negatieve effecten en gezondheidsbevorderende aspecten van verschillende koolhydraten, suikers, vetten en eiwitten. Tevens geven ze informatie over additieven, het zuur-base-evenwicht en meer. Daarna volgen bijna 100 recepten voor amuses, soepen, salades, lunchen, diners, desserts en dranken. Myriam Van Dyck: “Bij elk recept staan weetjes over de ingrediënten, die overigens voor 98 procent in iedere gewone supermarkt verkrijgbaar zijn. De recepten zijn smakelijk, zien er aantrekkelijk uit en zijn bovendien snel en makkelijk te bereiden, want in deze hectische tijden willen weinig mensen uren in de keuken staan.”

Groenten
Liesbeth Leysen: “In veel van mijn favoriete gerechten steken groenten er met kop en schouders bovenuit. Groenten zijn met alles goed en verrassend te combineren.” De twee gezondheids- en voedingsconsulenten willen tegelijk de boodschap meegeven dat het belangrijk is om zelf je gezondheid in handen te nemen. Zo weet Leysen, die 17 jaar in de zorg werkte: “Gezondheidszorg gaat niet alleen over genezen, maar bovenal over hoe te voorkomen. Gezonde voeding is daarom al een essentiële stap in de goede richting in het vinden van het juiste evenwicht, op weg naar een goede gezondheid en meer vitaliteit.”

Het boek is verkrijgbaar via de webshop van Domo Elektro.