Feest- en seminariecomplex Domein De Vesten in deelgemeente Eindhout is de winnaar van de 2-jaarlijkse trofee Onderneming van het Jaar van de gemeente Laakdal. De bijhorende oorkonde werd gisteravond uitgereikt aan zaakvoerders Ronny Vandenbergh en Tonny Luyten. Ze investeerden vorig jaar 900.000 euro in de uitbreiding van hun complex met een Thais restaurant, 4 bijkomende zalen en 4 hotelsuites.

“We zijn heel blij met de trofee”, zegt Ronny Vandenbergh in een reactie. “Het is een blijk van erkenning voor onze jarenlange inzet. De oorkonde gaat hier zeker ergens een plaatsje krijgen.” De trofee Onderneming van het Jaar beloont een lokaal bedrijf dat de gemeente de voorbije periode extra in de kijker heeft gezet.

Nadat ze enkele jaren vanuit een feesttent werkten, investeerden Ronny Vandenbergh en Tonny Luyten in 2008 2 miljoen in een stenen complex aan de Kanaalstraat in Laakdal. Met hun Domein De Vesten mikken ze vooral naar seminaries tijdens de week en feesten in het weekend. Dat de zaken goed draaien, bewijst de recente uitbreiding.

Recent in gebruik
Met Pasen vorig jaar ging in een belendend pand het Thais restaurant Tiw Thai open. De maanden nadien werden de 4 extra feestzalen en 4 hotelsuites verder afgewerkt. Met de jaarwisseling werden die in gebruik genomen. “Voor feesten zittend aan tafel kunnen we nu in de verschillende ruimtes zo’n 550 mensen plaatsen. Voor een receptie kan dat makkelijk boven de 1.000 gaan”, aldus nog Ronny Vandenbergh. “Met de suites richten we ons vooral naar de bedrijven in de buurt en in het weekend op mensen die na een feest willen blijven overnachten.”

De prijs Onderneming van het Jaar werd uitgereikt door Patrick Corvers, voorzitter van de raad voor lokale economie, en schepen van Lokale Economie Gerda Broeckx.