De handelsrechtbank in Antwerpen heeft het faillissement uitgesproken van Reizen Molengalm bvba uit Zandhoven. Ooit was De Molengalm een succesvol autocarbedrijf en reisagentschap. In september 2017 nam Reizen Meyers het handelsfonds over en vorig week legde zaakvoerder Luc Coremans de boeken neer. De onderneming bestond bijna 90 jaar.

Luc Coremans was in 1997 bij het bedrijf begonnen als chauffeur en nam in 2009 de zaak over. De 13 autocars werden van de hand gedaan en ingehuurd wanneer ze nodig waren. Op het hoogtepunt werkten 15 mensen voor het bedrijf.

Gezondheidsredenen
“Omwille van gezondheidsredenen wou Luc Coremans de zaak overgeven”, vertelt zaakvoerder Yves Meyers van Reizen Meyers. “We kenden mekaar omdat we allebei TUI-agents waren. In september vorig jaar hebben we het handelsfonds overgenomen en 1 personeelslid, en namen ook het kantoor in gebruik. De naam behielden we deels. De groepsreizen zetten we verder onder de naam Molenreizen Groepsreizen omdat die een trouw publiek hebben.” Naast Zandhoven heeft Reizen Meyers nog kantoren in Kuringen en Diepenbeek.

Nog volgens Yves Meyers liepen er bij het faillissement van Reizen Molengalm bvba op 25 januari jl. een 15-tal dossiers van klanten die nog op reis moesten vertrekken. “We hebben hen intussen opgebeld en geïnformeerd en ze zullen op reis kunnen vertrekken. Hun betalingen werden al doorgestort.”

De rechtbank stelde curator Michel Martin aan voor de afhandeling van het faillissement. Die verblijft in het buitenland en heeft pas volgende week een afspraak met de zaakvoerder.