Doe je voordeel met Flanders Business Worldwide

flanders business networkClub Diaspora, een zakelijk netwerk van Vlamingen die wonen en werken in het buitenland, is niet meer. In de plaats komt Flanders Business Worldwide, een gesloten LinkedIn-groep waarin het netwerk van Vlaamse Economische Vertegenwoordigers van FIT in meer dan zestig landen, Vlamingen die in het buitenland wonen en werken, en Vlaamse internationale ondernemers zich verenigen. Het initiatief gaat uit van Vlamingen in de Wereld (VIW), Voka, FIT, Unizo Internationaal en Agoria.

Snel contacten leggen
In Flanders Business Worldwide kunnen Vlaamse internationale ondernemers snel en eenvoudig contact maken met Vlamingen, wonend en werkend in het buitenland die bereid zijn persoonlijk zakenadvies  en –ervaringen te delen. Flanders Business Worldwide kan je helpen bij een eerste marktverkenning. Indien je met praktische vragen zit over een (nieuwe) exportmarkt, kan je eenvoudig contact maken met een lokale Vlaming en poolshoogte nemen van de situatie op de markt. Welke producten liggen al in de rekken van de supermarkten? Hoe draait de gezondheidssector er? Tegen welk stootje moet je kunnen als je graag zaken wil doen met een bepaald land?

Het grote verschil met de oude club is dat de leden van deze LinkedIn-groep rechtstreeks in contact kunnen komen met elkaar. De LinkedInbeheerders (FIT, VIW, Voka, Unizo Internationaal en Agoria) zijn beschikbaar voor matchmaking-vragen, maar het netwerken en uitwisselen van informatie gebeurt door de contacten onderling.

Vlamingen in het buitenland die lid worden, kunnen de banden met Vlaanderen versterken, hun zakelijk netwerk en zakenkennis uitbreiden. Bovendien zullen zij kunnen deelnemen aan netwerkevents in het kader van economische missies of zakelijke meetings georganiseerd door de partnerorganisaties in het buitenland.

Klik hier om lid te worden.