Dochters Joke en Lotte nemen Hout Feyen over

Lotte (2de van links) en Joke Feyen, geflankeerd door hun ouders.

Lotte (2de van links) en Joke Feyen, geflankeerd door hun ouders.

Dochters Joke (32) en Lotte (29) hebben het bedrijf Hout Feyen uit Dessel van hun ouders overgenomen. Ze verrasten ma Arlette (Letje) Verkoyen (60) en pa Herman (Fi) Feyen (62) met een feestje waarop ze stiekem klanten en andere relaties hadden uitgenodigd. De zussen willen het familiale karakter van het bedrijf behouden.

Moeder Arlette begon in 1979 te werken bij Houthandel Dillen aan Brasel in Dessel. In 1984 nam ze de zaak samen met haar man Herman over van Marten Dillen. 10 jaar later verhuisden ze die naar de huidige vestiging aan de Kastelsedijk in Dessel, als 1 van de eerste bedrijven op wat later de bedrijvenzone Stenehei werd.

2 vrouwen
Hout Feyen is gevestigd op een terrein van bijna 1 hectare, waar de firma beschikt over een showroom van 2 verdiepingen met kantoorruimtes en achterliggende hallen voor opslag en het machinepark. Joke, die marketing studeerde, kwam in 2008 in het ouderlijk bedrijf werken; Lotte, van opleiding interieurvormgever, in 2011. “Het is niet voor de hand liggend dat 2 vrouwen een bedrijf in deze sector leiden”, zeggen de zussen. “Klanten verwachten eerder een man van wie ze uitleg krijgen.”

De houthandel heeft zowel particulieren als grote bouwondernemingen als klant. “Onze meerwaarde leveren we door service en dat op het vlak van uitleg geven, kwaliteit, leveringen, enz. Ook met onze expertise maken we het verschil. We willen de klanten de service geven die we zelf ook willen”, vertellen Joke en Lotte Feyen. De 2 zaakvoersters inbegrepen werken bij het bedrijf 8 mensen.