Geen cadeaus maar doe een bijdrage voor het goede doel. Die boodschap had CEO Gust Dierckx van DNCS en zusterbedrijf TowerEye voor de genodigden op het feest ter gelegenheid van 10 jaar DNCS in Gierle. Eigenlijk ging het om 2 goede doelen: Cunina (Geel) en To Walk Again (Herentals). Van Roey ICT Group uit Turnhout organiseert dan weer geldinzamelingen voor deelname aan Run To Walk Again.

“Marc Herremans heb ik jaren geleden leren kennen via Toon Claes en Joël Smets”, vertelt Gust Dierckx. “Sport dragen we sowieso hoog in het vaandel binnen onze bedrijven. Cunina-voorzitter Sophie Vangheel leerden we kennen via goede vriend Wouter Torfs, die ambassadeur is voor Cunina, en via Tomorrowland, een partner van Cunina en waar wij leverancier zijn.”

8.000 euro
Alles bij mekaar kwam er 8.000 euro binnen, dat 50/50 werd verdeeld onder de 2 organisaties. De CEO sprong tijdens het feest op het podium met een band, wat voor extra donaties zorgde.

Superheroes
Van Roey ICT Group van zijn kant focust op Run To Walk Again, een fundraisingactiviteit ten voordele van de gelijknamige vzw die plaatsvindt tijdens het 4de weekend van september. De uitdaging bestaat erin om op 1 weekend per team 300 km te lopen. Een aantal collega’s van Van Roey ICT Group besliste zich te engageren en richtte het team Heroes for Superheroes op.

Wij willen helpen
“De échte helden – de superheroes – zijn de 52.000 Vlamingen die in een rolstoel zitten en net als ons willen bewegen en sporten. Financiële beperkingen mogen dit niet verhinderen. En hier komt TWA tussen. Met een uitgebreid sportaanbod, sportvakanties en een revalidatiecentrum. Hier is veel financiële steun voor nodig en daar willen wij helpen,” vertelt Robin Simons, accountmanager bij VanRoey.be en coördinator van de actie.

1 van de geldinzamelingen was het poetsen van auto’s van de collega’s tijdens de middagpauze. Er lopen ook nog actie op de social mediakanalen van de onderneming.