DNCS legt netwerk TomorrowWorld aan

DNCS Gust Dierckx kopieDat de organisatoren van het bekende dancefestival Tomorrowland een succesvolle uitbreiding naar de Verenigde Staten hebben gerealiseerd, is zeker ook te danken aan de talrijke leveranciers die vanuit België mee de oversteek hebben gemaakt. Eén daarvan is Gust Dierckx van DNCS in Gierle, die net zoals voor Tomorrowland in Boom, ook in Chattahoochee Hills nabij Atlanta, instond voor het volledige IT-netwerk, het draadloos internet (over 200 hectare) en de beveiligingscamera’s van het festival.

Tijdens de tweede editie van deze Amerikaanse hoogmis van de dancemuziek, eind september, mocht Gust Dierckx een delegatie van ondernemers van UNIZO rondleiden achter de schermen. Een indrukwekkend verhaal.

“Alle veiligheidsdiensten, zoals de politie en brandweer, maar ook de weervoorspellers en social media-experten zitten hier samen in een controletoren,” zegt hij. “Dit is het zenuwcentrum waar alle operaties gecoördineerd worden. Als er bijvoorbeeld via sociale media een aantal diefstallen worden gemeld in een bepaalde zone van het terrein, kunnen we in detail inzoomen op de verdachte personen, en zal de politie er onmiddellijk een kijkje gaan nemen.”

DNCS leverde in Atlanta een huzarenstukje af omdat deze editie van TomorrowWorld volledig vrij was van cash-geld. “Daarvoor moest een netwerk van terminals worden aangelegd om de elektronische chip op de polsbandjes van iedere bezoeker te kunnen provisioneren en ze te kunnen inlezen aan de eet- en drankstanden.”

Een vlekkeloze dienstverlening, die de status van meest vooruitstrevende festival van de VS, kracht wist bij te zetten. En uiteraard ook een mooie realisatie en referentie voor DNCS, dat hierdoor de aanvragen van andere festival- en eventorganisatoren heeft zien toenemen. (Kurt Meers)