Het IT-bedrijf DNCS uit Gierle (Lille) trad mee aan in de finale om de tweejaarlijkse prijs Unizo KMO Laureaat 2012. DNCS was eerder uitgeroepen tot laureaat voor de provincie Antwerpen. De prijs werd uiteindelijk binnengehaald door Moderna Products, de West-Vlaamse kandidaat uit Izegem.

DNCS of Data Networks Camera Security is als onderneming vijf jaar geleden opgericht door Gust Dierckx. Het bedrijf was aanvankelijk actief in de netwerktech nologie en de gestructureerde bekabeling. In de loop van de jaren ging het meer in de richting van innovatieve software die gekoppeld werd aan camera’s. Op die manier lanceerde DNCS de intelligente camera’s. Aanvankelijk ging het vooral om beveiliging en toegangscontrole. Sinds kort gaat het ook om de analyse van het gedrag van passanten en klanten.

De jury bij de KMO Laureaat had het in haar laudatio nover “de sterke en bestendige omzetgroei die het jonge bedrijf gerealiseerd had in een moeilijke economische omgeving. Vanuit een zeer sterke deskundigheid en een doorgedreven dienstverlening is het bedrijf een vaste waarde geworden in de sector van netwerkbekabeling, toegangscontrole, draadloze netwerken en camerabeveiliging.”

DNCS moest het in de Vlaamse finale echter afleggen tegen Moderna Products, een producent van designproducten in kunststof voor huisdieren.
Limburg bracht het ingenieursbureau Encon (Genk) aan in de finale, Vlaams-Brabant Borginsole uit Rotselaar en Oost-Vlaanderen Medec Benelux uit Aalst.

De prijsuitreiking in Antwerpen werd bijgewoond door Karel Van Eetvelt, de gedelegeerd bestuurder van Unizo en Vlaams minister-president Kris Peeters.