‘Wanneer zich morgen 50 extra securitymensen aanmelden, dan zijn ze deze zomer bezig.’ Met deze uitspraak geeft David De Herdt, zaakvoerder van DMG-Group uit Zoerle-Parwijs, aan hoe groot de nood is aan bijkomend personeel. Dochteronderneming DMG-Security is Belgisch koploper voor bewaking in de eventsector en hofleverancier bij Tomorrowland, Werchter, Graspop, Pukkelpop en vele andere.

DMG-Security doet momenteel een beroep op een 250-tal vaste en losse medewerkers voor bewakingsopdrachten. “Ze worden ingeschakeld tijdens allerlei evenementen, dus niet permanent”, duidt David De Herdt. “Wie als bewakingsagent wil werken, moet vooraf een opleiding volgen en minimaal beschikken over een algemeen bekwaamheidsattest. De kwalificaties zijn zeer streng. We merken wel eens dat mensen die niet slagen in de diverse testen, later bij de politie werken. Anderzijds mogen werknemers van de grote entiteiten in onze sector contractueel niet voor de concurrentie werken. Dat haalt ook al zo’n 5 tot 6.000 opgeleide mensen uit de markt.”

Klanten vragen meer
“Daar tegenover staat dat we een goede relatie onderhouden met onze klanten en zij almaar meer mensen van ons vragen”, gaat De Herdt verder. “Ons seizoen wordt ook steeds langer. Vroeger concentreerde zich dat op de maanden juli-augustus. Tegenwoordig loopt dat van april tot oktober-november. De winterdip van voorheen is heden ook al grotendeels ingevuld met beurzen en venues.” Om bijkomende bewakingsagenten te zoeken heeft DMG-Security naast zijn interne rekrutering, nu ook de hulp ingeroepen van uitzendkantoor Tobasco. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het Tobasco-kantoor in Geel.

Zelf zit DMG-Group ook niet stil. Eind vorig jaar is een dochterbedrijf opgericht om in de toekomst zelf de opleiding tot bewakingsagent te gaan verzorgen. Naast de 2 dochters DMG-Security (bewaking) en DMG-Academy (opleiding) bestaat de groep uit DMG-Guards (bewaking) en DMG-Solutions (facility).