DMG Group uit Zoerle-Parwijs gaat van start met een eigen opleidingsinstelling: DMG Academy. Vanaf deze maand worden 4 opleidingen aangeboden maar het doel is om snel uit te breiden. CEO Dirk Renette krijgt de leiding.

“Deze maand starten we met de opleidingen Eerste Hulp bij Drugsincidenten, Bedrijfseerstehulpverlener, Omgaan met Agressie en Brandpreventie-evacuatietechnieken”, somt Dirk Renette op. “We willen snel uitbreiden om ook andere opleidingen, zowel in bewaking als daarbuiten, aan te kunnen bieden. Uiteraard mikken we in eerste instantie op cursisten die vandaag al met veiligheid bezig zijn, maar onze deuren staan open voor iedereen.”

Een andere dochteronderneming van DMG Group, DMG Security, is namelijk Belgisch marktleider voor bewaking in de eventsector en hofleverancier bij Tomorrowland, Werchter, Graspop, Pukkelpop en vele andere. Het bedrijf doet een beroep op een 250-tal vaste en losse medewerkers voor bewakingsopdrachten en is voortdurend op zoek naar extra mensen.

Mooie aanvulling
“DMG Academy is een mooie aanvulling op de dagelijkse werking van DMG Group”, zegt Els van Eccelpoel, CEO van DMG Group. “Met dit project willen we jongeren stimuleren om te kiezen voor de bewakingssector. Het is een boeiende sector die explosief blijft groeien. Met dit opleidingscentrum willen we talent opsporen en aantrekken maar ook de huidige medewerkers de kans geven om hun technieken verder te ontwikkelen. We zijn een belangrijke werkgever in de regio en dat engagement willen we blijven bestendigen.”