DMC: meststoffen hebben nog weinig met mest te maken

DCM  uit Grobbendonk ontwikkelt en produceert een compleet assortiment van plantenverzorgingsproducten, gaande van natuurlijke organische meststoffen over bodemverbeteraars en graszaden tot potgronden en plantenziektebestrijders.  

Het produceert bodemverbeteringsmiddelen en substraten die essentieel zijn voor een duurzaam groenbeheer. In het productengamma van DCM vind je geen chemische messtoffen en de meststoffen zelf hebben nog weinig met mest te maken. Het bedrijf produceert met zogenaamde secundaire grondstoffen of organische reststromen en nevenproducten uit de voedingsindustrie, zowel plantaardig als dierlijk. De organische meststoffen worden samengesteld uit een selecte combinatie van hoogwaardige plantaardige en dierlijke grondstoffen. Het bedrijf investeert sterk in onderzoek en ontwikkeling en heeft sinds 2011 een eigen onderzoeksinstituut in Sint-Katelijne-Waver, waar een dertigtal onderzoekers dagelijks aan nieuwe ontwikkelingen werken voor DCM en voor externe klanten.

DCM behoort tot de groep De Ceuster Meststoffen en is een op en top Kempens familiebedrijf. De Ceuster begon in 1966 als producent van hoogkwalitatieve organische meststoffen. Later kwamen daar ook veevoederpremixen en concentraten bij. Op die ogenblik bestaat de volledige groep De Ceuster uit drie divisies en in totaal 21 vennootschappen die zo’n 400 mensen tewerk stelt. De groep is gevestigd in vijf Europese landen en exporteert wereldwijd naar 45 landen.