De tijd is gekomen dat je ook op een evenement in stijl je sanitaire behoeften kunt volbrengen. De verhuurder van mobiel sanitair GSV uit Arendonk heeft voortaan luxe wagens in het assortiment. Het nam daarvoor de PleesToilets over van Riga-Rent uit het West-Vlaamse Oudenburg.

Deuren in fineerhout, ruime spiegels, posters tegen de muur, hangtoiletten en gestyleerde zeephouders. Liefhebbers van luxueus op de pot gaan voelen zich helemaal op hun gemak op een PleesToilet. “5 wagens hebben we in totaal”, vertelt Sim Helsen, zaakvoerder van GSV in Arendonk. “We namen ze in de zomer van vorig jaar al over maar gaven er tot dusver weinig ruchtbaarheid aan omdat het seizoen toen al midden aan de gang was. Nu willen we er echt mee naar buiten komen, want er is wel degelijk belangstelling voor.”

2 versies
De zaakvoerder kijkt vooral naar bedrijfsfeesten en het chiquere particuliere feest, genre trouwfeest. “Vooral evenementenbureaus hebben al besteld”, zegt Helsen. “We hebben ze in 2 versies: voor feesten tot 150 personen en tot 500 personen. Deze laatste heeft voor de dames 3 zitplaatsen en voor de heren 1 zitplaats en 3 urinoirs. De toiletwagens kunnen ook worden geïnstalleerd zonder watertoevoer en afvoer, dan is de capaciteit wel beperkt tot ongeveer 250 personen.”

GSV maakt zich sterk de enige aanbieder van dit soort wagens in de regio te zijn. Ze vormen een aanvullingen bij de 50 gewone toiletcontainers en zo’n 1.000 urinoirs en individuele toiletcabines die het bedrijf in de verhuur heeft.