Distrilog verhuist van Geel naar Olen

Het logistiek bedrijf Distrilog uit Bornem bouwt een nieuw magazijncomplex in Olen. De activiteiten in Geel worden eind dit jaar overgeplaatst naar het nieuwe gebouw. De 50 werknemers verhuizen mee.

Distrilog heeft een spectaculaire ontwikkeling achter de rug. Gedelegeerd bestuurder Leo Salaerts startte zijn firma in 1991 op met de overname van een klein transportbedrijfje in Brasschaat. Sindsdien ging het onafgebroken in stijgende lijn. Distrilog stelt vandaag meer dan 600 mensen tewerk. De groep is gebouwd op zeven distributiemagazijnen in Bormen, Olen, Willebroek (3), Aarschot en Boom. Verleden jaar werd een omzet gerealiseerd van 56 miljoen euro.

“Toch is de pret er wat af”, zegt Leo Salaerts. “Het is alle dagen wel iets. De goesting om van alles te doen is minder sterk. Dit is crisis, weet je wel. Als ondernemer kijk je tegen steeds meer problemen aan.”

Salaerts was een van de eerste ondernemers in de transportwereld die vervoer combineerde met magazijnbeheer. Hij spitste zich in al die jaren tot op niche-activiteiten. Zoals het vervoer en het beheer van do-it-yourself producten (Brico) en fast moving consumer goederen.

De verhuis van Geel naar Olen heeft alles te maken met die vaststelling dat moderne logistiek niet langer kan in ruimtelijk beperkte magazijnen zoals dat in Geel. In Olen bouwt de Groep Heylen in totaal 10.000 vierkante meter.

En toch: het is inderdaad wel crisis. “Maar de wereld van vandaag is die van vijf jaar geleden niet meer. Je moet je als ondernemer dus voortdurend aanpassen. Wie dat niet kan wordt met nog meer problemen geconfronteerd.”

Verwant en interessant: