karlieflamingoEen dispuut over de voorraden bij het failliete Karlie Flamingo belet de overname en doorstart. De curatoren onderhandelen met een ernstige kandidaat-overnemer maar de Duitse moedermaatschappij Karlie ligt dwars. “De Duitsers beroepen zich op het merkenrecht en willen niet dat producten met de naam ‘Karlie’ worden verkocht. En die naam staat op alle producten die nog in stock zitten”, zegt curator Noël Devos. Die voorraad staat in de boeken voor 9,8 miljoen euro.

“Donderdag komt de zaak voor de rechter in Brussel. We proberen daarnaast ook met hen te onderhandelen, maar daarvoor moet je met 2 zijn en voorlopig geven ze niet thuis. Dat er de jobs van meer dan 100 mensen mee zijn gemoeid, deert hen blijkbaar niet. Het hele verlengde weekend hebben we doorgewerkt om tot een oplossing te komen en dat doen we ook de komende dagen.”

Snel heropstarten
De rechtbank van koophandel in Turnhout verklaarde een week geleden de internationale groothandel in dierenbenodigdheden failliet. De 135 medewerkers zijn intussen ontslagen door de curatoren. Die ijverden vanaf het begin voor een snelle doorstart, temeer omdat zich meteen een kandidaat-overnemer meldde. “We weten intussen dat de verkoop in de sector zich vooral situeert in de periode tussen midden november en eind december. Een reden te meer om snel opnieuw te kunnen opstarten”, aldus nog curator Devos.