de watermolenChef-kok Dirk Wittebrood van hotel-restaurant De Watermolen in Kasterlee mag zich voortaan lid van de Mastercooks of Belgium noemen. Een hele eer, want om tot dit selecte clubje van Belgische topchefs te behoren moet je worden uitgenodigd door vakgenoten. “Ik beschouw dit als een mooie erkenning, zowel persoonlijk als voor de zaak”, zegt hij in een reactie.

“Ik werd voorgedragen door voorzitter Frank Fol en Paul Gelders, de voormalige directeur van GaultMillau”, legt Dirk Wittebrood uit. “Het eerste jaar ben je voorwaardelijk lid en vanaf dan volwaardig.” In totaal maken zo’n 150 chefs deel uit van Mastercooks of Belgium. Onder hen Pierre Wynants, Peter Goossens, Roger Van Damme en Kempenaren als Vicky Geunes en Carl Wens.

Buitenland
“Om te worden uitgenodigd moet je kwaliteitsvol werken en de Belgische keuken hoog in het vaandel dragen”, gaat Wittebrood verder. “Ook moet je een goede kennis hebben van Belgische producten en die promoten. Dat hebben we hier in De Watermolen altijd gedaan. Van mij wordt nu verwacht om deel te nemen aan een aantal evenementen van de organisatie. En daar ligt ook mijn missie: de Belgische keuken beter bekendmaken in het buitenland. Er ligt nog veel potentieel.”

Zaakvoerder Toon Biermans is blij met de onderscheiding voor zijn chef, die al 24 jaar de keuken van De Watermolen aanstuurt. “We zijn zeer tevreden over hem, anders had de samenwerking niet zolang geduurd. Ik ben blij dat hij nu ook die erkenning van zijn collega-chefs krijgt. Hij is zeer leergierig en geeft die kennis ook door aan zijn koks. Dat siert hem nog meer.”