Dirk Dierckx van HIS krijgt tips van Jean-Paul Van Avermaet

Deze week kreeg Dirk Dierckx van HIS uit Herentals als winnaar van wedstrijd van SD-Worx Jean-Paul Van Avermaet, CEO van G4S (security), over de vloer. “Ik heb gekozen voor Jean-Paul Van Avermaet gekozen, omdat hij ook een dienstenbedrijf heeft waar 6000 mensen werken.” Dierckx had al ervaring in de reinigingssector toen hij in juli 2010 HIS, Handmatige Industriële Schoonmaak, oprichtte, waar momenteel 12 mensen zijn tewerkgesteld.

Op vraag van Dierckx loodste Van Avermaet hem met praktische tips door het parcours dat je als jong bedrijf moet afleggen om te overleven in de crisis. “Hij waarschuwde ons vooral om onze sterkte, de industriële schoonmaak, niet te verliezen door ook te willen inzetten op andere zaken”, vertelt Dierckx. “Daarnaast vond hij onze doelstelling om te groeien een goede, positieve en realistische insteek. Toch benadrukte hij om dat niet halsoverkop te willen doen, maar doelgericht te werken en gezond te groeien.”

De ontmoeting kaderde in een nationale wedstrijd van SD Worx ‘Haal een top-CEO naar je KMO’. “SD-Worx wil dat top CEO’s zoals Wouter Torfs, Jean-Paul Van Avermaet zich vrijmaken voor KMO’s”, legt Francis Voet van SD-Worx het initiatief uit. “HIS is uitgekozen omdat het knap groeiend serviceverlenend bedrijf is, dat werkt met gemotiveerde mensen.  Netwerken is belangrijk om samen problemen op te lossen. SD Worx heeft daarin een faciliterende rol.”