Dirk Bogaerts is de nieuwe aakvoerder van ENMO Sound & Vibration Technology uit Vosselaar. Hij neemt het roer over van Bart Dockx, die het bedrijf 20 jaar geleden oprichtte.

ENMO is gespecialiseerd in geluid- en trillingstechnologie. Het levert en onderhoudt meetapparatuur die overheden, universiteiten, bedrijven, studiebureaus en luchthavens gebruiken voor diverse toepassingen.“Van het vaststellen van geluidsoverlast conform de wetgeving tot het meten van mechanische trillingen die een invloed hebben op de duurzaamheid van een machine of zelfs op het menselijk lichaam”, legt Dirk Bogaerts uit. “Consultants brengen met onze meettoestellen de akoestische eigenschappen van een gebouw in kaart. Autofabrikanten gebruiken onze apparatuur om hun wagens stiller te maken.”

Bart Dockx richtte het bedrijf in 1997 op na een overname van de activiteiten van zijn voormalige werkgever Brüel & Kjaer Belgium. In 2000 kwam Dirk Bogaerts aan boord als sales manager en in 2003 werd hij medevennoot. Deze laatste had sinds juli 2015 de leiding van het bedrijf in handen als managing director. Bart Dockx bleef zaakvoerder en stond in voor finances & quality. Sinds deze maand is Bogaerts zaakvoerder en hoofdaandeelhouder.

Omzet groeit
“Onze omzet groeit jaarlijks dankzij het vertrouwen van onze klanten en de inzet van onze medewerkers”, zegt Dirk Bogaerts. “Ook de volgende 20 jaar zetten we volop in op verdere groei. Als kersverse zaakvoerder maar met 17 jaar ervaring binnen de ENMO-groep wordt het mijn taak om hiervoor de nodige ruimte te creëren en om onze huidige positie als Benelux kenniscentrum Sound & Vibration verder te verstevigen. Dat wil ik niet alleen doen door nieuwe klanten aan te trekken, maar ook door onze organisatiestructuur toekomstproof te maken.”