De groot- en kleinhandel in diepgevroren voedingsmiddelen Dipro uit Herentals is vanmorgen failliet verklaard. Dat gebeurde nadat een schuldeiser naar de rechtbank was gestapt. Eerder dit jaar werd het bedrijf overgenomen door ‘t Vleesboerke/Agora Culinair. “Dat ging enkel om het handelsfonds”, benadrukt Mario Vleugels, gedelegeerd bestuurder van ‘t Vleesboerke/Agora Culinair.

Dipro bestond zo’n 30 jaar wanneer het in mei van dit jaar werd overgenomen door ’t Vleesboerke/Agora Culinair. De onderneming beleverde vooral superettes, kruideniers, nachtwinkels en ijsventers. Door de overname breidde de overnemer zijn assortiment flink uit naar 15.000 producten.

Schulden aanzuiveren
“We hebben destijds Dipro bvba niet overgenomen maar betaalden voor het handelsfonds”, legt Mario Vleugels uit. “We namen de klanten over, de voorraden en ook 3 medewerkers. We hebben alles wat moest worden betaald, tijdig aan hen overgemaakt waardoor ik meende dat ze de nodige middelen hadden om hun schulden bij hun leveranciers aan te zuiveren. Bovendien zat in hun bvba een gebouw dat wel wat waarde heeft.”

De rechtbank stelde curator Steven Heylen aan voor de afhandeling van het faillissement.