Dinner Events pakt zilveren BEA Catering Award

dinner eventsEventcateraar Dinner Events uit Malle heeft de tweede plaats behaald tijdens de uitreiking van de BEA Catering Awards. Ze moesten enkel Belgocatering uit Gent laten voorgaan. De bijeenkomst, die geldt als dé hoogmis voor de eventsector, vond maandagavond plaats in Antwerpen.

De Catering Awards vormen een apart luik binnen de Benelux Event Awards. “In de namiddag was er de beurs All About Food & Events, waaraan we samen met dertien andere cateraars deelnamen”, legt Sabine Proost van Dinner Events uit. “Daarvan deden er tien mee aan de eigenlijk wedstrijd ‘s avonds. De opdracht bestond erin om een 3-gangenmenu te koken voor een 24-koppig publiek, een vakjury en drie sterrenchefs. Zij gaven telkens punten. Op het einde van de avond volgde de bekendmaking.”

Buiten verwachting
“We zijn zeer blij met de tweede plaats. Dit hadden we echt niet durven hopen”, reageert haar collega Kristel Dierckx. “Het was de eerste keer dat we deelnamen, gewoon als een nieuwe uitdaging maar dit overtreft onze verwachtingen. Het thema was ‘ice and steam’. Het voorgerecht en dessert serveerden we in de vorm van tapas, het hoofdgerecht was een creatie op basis van lam en warme groentjes. De inrichting van de ruimte hielden we heel minimalistisch.”

Dinner Events maakt deel uit van de Groep Van Eyck, met thuisbasis in Kasterlee. Bij de cateringafdeling werken vijftien vaste medewerkers, aangevuld met losse krachten. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief in de provincie Antwerpen.