Dillen Bouwteam heeft de activiteiten voorbije 50 jaar verbreed

Leon DillenAls een echt familiebedrijf richtte de vader van huidig gedelegeerd bestuurder Leon Dillen Dillen Bouwteam (toen nog niet onder die naam) in 1962 op als bouwbedrijf voor de particuliere woningbouw. “Sindsdien zijn we sterk geëvolueerd”, vertelt Leon Dillen. “Sinds begin jaren tachtig de kinderen mee in het bedrijf zijn gestapt, zijn we doorgegroeid tot een algemeen bouwbedrijf met zowel ruwbouw als maatmeubilair voor de interieurinrichting.”

Het Kempense familiebedrijf heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in totaalprojecten. “We hebben alles zelf in handen van begin tot einde. Zo wordt in onze eigen schrijnwerkerij het meubilair op maat van ieder specifiek project aangemaakt.”

De groei in activiteiten zet zich ook door in het personeelsbestand. “Het bedrijf bestond vorig jaar vijftig jaar en telt intussen ook vijftig medewerkers”, zegt Dillen, die enorm trots is op het innovatieve personeelsbeleid. “We hebben zowel aandacht voor de persoonlijke levenssfeer van de werknemer als voor de rol die hij vervult binnen Dillen Bouwteam.” Eerder dit jaar kreeg het Balense bouwbedrijf de Jobkanaalprijs voor diversiteit in het personeelsbeleid.

Sinds 1992 is Dillen Bouwteam gelegen op de huidige locatie van 2 hectare in Balen. Het realiseerde vorig jaar een omzet van elf miljoen euro.