Dilito sluit partnership met grote Chinese armaturenfabrikant

dilitoDilito uit Gierle, gespecialiseerd in industriële verlichting, heeft een strategisch partnership afgesloten met het Chinese PC Cooler, een groot bedrijf dat armaturen voor ledverlichting ontwikkelt. Het eerste resultaat van die intense samenwerking is een project bij betonbedrijf Fingo in Malle. Daar werd een productiehal uitgerust met energiezuinige ledverlichting.

Enkele jaren geleden rustte Dilito de lichtreclamemast uit met ledverlichting. Deze maand kwam de productiehal aan de beurt. Het verbruik bedroeg vroeger 26,4 kWatt per uur. Na de ingreep werd dit teruggebracht tot 9 kWatt, of een besparing van meer dan 65%. De volledige relighting werd op 1 dag uitgevoerd door enkele medewerkers van Fingo.

Vertrouwen
“We kregen het vertrouwen van Fingo onder andere omwille van de buitengewone resultaten die we enkele jaren geleden neerzetten voor hun lichtreclamemast”, vertelt Paul Paeleman, zaakvoerder van Dilito. Dilito importeert ledverlichting en is gespecialiseerd in de fabricage van industriële verlichting. Het bedrijf maakt ook lichtstudies en adviseert zijn klanten aan de hand van de berekende resultaten.

Door het partnership met PC Cooler kan Dilito onvoorwaardelijk gebruik maken van de R&D-afdeling. “Zeer belangrijk voor het op maat ontwikkelen en testen van koellichamen”, zegt de zaakvoerder. “We zijn continu met hun ingenieurs in gesprek. 2/3de van hun werknemers, en dat zijn er verschillende honderden, zijn hoogopgeleide ingenieurs. Destijds waren we hun eerste Europese klant. Ze zijn zeer tevreden over de manier waarop wij installeren.”