© LichtSinnich

© LichtSinnich

De importeur en verdeler van ledverlichting Dilito Europe uit Gierle is begonnen met het aanbieden van trainingen aan elektro-installateurs en binnenhuisinrichters. Op één dag leren die werken met Dialux Evo, een softwarepakket waarin snel een driedimensionale voorstelling van verlichting kan worden uitgewerkt.

“We gingen daarvoor samenwerken met een lichtadviseur uit Friesland”, legt zaakvoerder Paul Paeleman van Dilito Europe uit. “Zijn jarenlange ervaring met het maken en berekenen van lichtstudies was voor ons een perfecte aanvulling in ons diensten- en productenpakket.” Via het softwarepakket kunnen op basis van de tekeningen van de architect verlichtingsproducten van Dilito in een virtuele ruimte worden geplaatst en de toekomstige situatie nagebootst.

Lichtplan genereren
“De trainingen bieden de mogelijkheid om op een betrouwbare manier een lichtplan te genereren”, aldus Paeleman. “De installateurs hebben absoluut geen bijzondere achtergrond nodig op het vlak van lichtwetenschap. Het biedt hen het voordeel om hun klanten op voorhand een exact beeld te kunnen tonen.”

Er vonden al enkele trainingsdagen plaats bij het bedrijf in Gierle en ook de komende maanden zijn nog sessies gepland. Het gaat telkens om kleine groepen zodat de begeleiding persoonlijk kan gebeuren.