Dienstenthuis wint De Kempenaar 2016

de kempenaarDienstenchequebedrijf Dienstenthuis uit Turnhout heeft vanavond de trofee De Kempenaar 2016 in ontvangst mogen nemen. Met de jaarlijkse onderscheiding bekroont Etion Kempen een Kempense onderneming die zich het voorbije jaar op de kaart zette door de focus op een duurzame groei met aandacht voor de medewerkers en omgeving. “Nee, dit had ik niet verwacht”, zegt afgevaardigd bestuurder Tim Klaassen, die de trofee kreeg uitgereikt door Jef Lembrechts van bouwbedrijf Vanhout uit Geel, de winnaar van vorig jaar.

Andere genomineerden waren rolluikenfabrikant Wilms in Meerhout en het farmaceutische bedrijf Genzyme/Sanofi uit Geel. “Een bedrijf als Genzyme heeft zoveel meer uitstraling en dan verwacht je niet dat wij als kleine garnaal daarvan zouden winnen. Niettemin waren we overtuigd dat we kans maakten omdat we volledig beantwoordden aan het profiel. We hebben eerst aan de omkadering uitgelegd waarom we de trofee zouden verdienen. Het zijn zij die er bijvoorbeeld voor zorgen dat we op de Dag van de Thuishulp aan al onze 770 thuishulpen een boeketje geven met een persoonlijk kaartje. Op onze ladies movie night vorige week hebben we opgeroepen om zoveel mogelijk te stemmen.”

Goede formule
Etion Kempen gooide de verkiezing dit jaar over een andere boeg. Iedereen kon een Kempense onderneming inschrijven en daaruit selecteerde een jury de 3 genomineerden. Naast de jury kon ook het grote publiek via de website en de aanwezigen in de zaal hun stem uitbrengen. “We hebben er veel meer werk mee gehad dit jaar, maar tegelijk stellen we vast dat de verkiezing veel meer leefde”, zegt Mick Bremans, voorzitter van Etion Kempen. “Wellicht gaan we deze formule de komende jaren verder zetten.”

Dienstenthuis sluit aan bij een mooie rij van andere laureaten de voorbije jaren: Nike, Cartamundi, Janssen Pharmaceutica, Miko,… “Voor ons is dit een mooie bekroning van ons feestjaar rond 10 jaar Dienstenthuis”, aldus nog Tim Klaassen. “Of we deze overwinning gaan vieren? Uiteraard. Ik denk spontaan aan een hele grote biscuit met de afbeelding van de trofee. Maar we zien nog wel.”