Dienstenchequebedrijf Dienstenthuis met hoofdzetel in Turnhout heeft de activiteiten van Homea in Brecht overgenomen. 46 medewerkers maken mee de overstap. Voor Dienstenthuis wordt Brecht het 8ste kantoor in de regio. De onderneming verwacht in 2018 de kaap van de 1.000 medewerkers te overschrijden.

Zaakvoerder Martine Huts van Homea blijft nog een jaar in functie onder de nieuwe eigenaar en gaat dan met pensioen. “Dit vinden we de perfecte oplossing voor een vlotte overgang voor klanten en thuishulpen”, zegt Tim Klaassen, afgevaardigd bestuurder van Dienstenthuis. “Zo kan de overstap naar ons stap voor stap gebeuren.” Dienstenthuis nam ook het kantoor van Homea in Brecht over maar kijkt uit naar een grotere en meer zichtbare kantoorruimte in Brecht of Sint-Lenaarts.

Nieuwe hoofdzetel
Over enkele weken volgt nog een verhuis. “Aan de Steenweg op Gierle in Turnhout openen we een nieuwe hoofdzetel”, aldus nog Tim Klaassen. “Daar wordt ons kantoor van de Vianenstraat gehuisvest, maar we beschikken er ook over een eigen praktijkruimte en een opleidingslokaal. 2 belangrijke troeven om het verschil te maken in de concurrentiële markt van de dienstencheques.”

Dienstenthuis blijft op zoek naar nieuwe medewerkers. “Niet enkel werkzoekenden maar ook mensen uit andere sectoren of medewerkers van andere dienstenchequebedrijven die op zoek zijn naar een werkgever die beter bij hen past”, verduidelijkt de gedelegeerd bestuurder. “Zo hopen we onze klanten niet te lang te laten wachten en in de loop van 2018 de kaap van 1.000 medewerkers te ronden.”

Met de medewerkers in Brecht erbij staat de teller nu op 965. Het bedrijf riep het sms-nummer 8686 in het leven om het solliciteren zo makkelijk mogelijk te maken.