Dienstenchequebedrijf Dienstenthuis uit Turnhout heeft op 2 dagen 2 overnames afgerond. Zowel het PWA van Ravels als de vestiging van Poetspaleis in Arendonk worden vanaf 1 januari geïntegreerd. Daarmee stijgt het aantal werknemers met 70, wat het totaal op 800 brengt.

“We kregen enkele weken geleden zowel van PWA Ravels als van Poetspaleis Arendonk de vraag of we interesse hadden in een overname van hun werknemers”, legt afgevaardigd bestuurder Tim Klaassen uit. “Omdat wij met Dienstenthuis nog altijd willen blijven groeien en zoveel mogelijk mensen aan een goede job helpen, zijn we gesprekken met beide partners gestart en uiteindelijk zijn we vorige week tot een akkoord gekomen. Afzonderlijk van elkaar weliswaar, maar de timing viel eigenlijk quasi samen.” De voorbije dagen werden ook de werknemers op de hoogte gebracht.

Extra kantoor
Voor de 50 thuishulpen van Ravels als de 20 van Arendonk verandert er niets. Hun nieuwe werkgever neemt alle voorwaarden over. “Voor ons was dat evident. We snappen dat het voor hen allemaal wat verrassend is en dat ze een stap in het onbekende moeten zetten, maar wij gaan er voor zorgen dat ze niets te kort komen”, aldus nog Tim Klaassen. Ook de klanten stappen in principe mee over en ook voor hen verandert er niets.

Met de overname in Ravels besliste Dienstenthuis om een nieuw kantoor in die gemeente te openen, het 7de in de Kempen. Er wordt gestart in het huidige PWA-kantoor, maar de bedoeling is om binnen het half jaar te verhuizen naar een nieuwe locatie in Ravels, Weelde of Poppel.