Dienstenchequebedrijf ‘t Plankske neemt strijkatelier over

Dienstenchequebedrijf ’t Plankske (Oud-Turnhout) breidt uit. Vanaf één juni 2014 neemt het bedrijf het strijkatelier ‘Den Berg Strijk’ in Westmalle over. Dat atelier wordt momenteel nog uitgebaat door het OCMW.

De overname komt er nadat het Malse OCMW besloot te stoppen met zijn strijkdienst. “Door de uitbreiding stijgt het aantal werknemers van ‘t Plankske tot meer dan 200”, vertelt zaakvoerster Nadine Robben. “’t Plankske is een erkende sociale onderneming. Winst komt bij ons niet op de eerste plaats, wel het bieden van kansen aan mensen die moeilijk aan een job raken. Onze huishoudhulpen worden vanaf dag één begeleid. Daarvoor hebben wij verschillende jobcoaches in dienst.  Zij gaan mee op kennismakingsgesprek bij de klant en geven onze mensen nog wat tips om bepaalde zaken beter of vlotter te laten verlopen. Het plaatselijke OCMW apprecieert onze sociale ingesteldheid en biedt ons daarom deze kans.”

Ook voor de consument is de overname voordelig. “Momenteel kunnen mensen in het atelier in Westmalle 5 rokken laten strijken voor één cheque. Bij ons zullen dit er 8 zijn en dan hebben ze nog minuten tegoed. De dienstverlening wordt dus goedkoper”, legt Nadine Robben uit.

“Bovendien bieden we in Westmalle binnenkort niet enkel strijkhulp met dienstencheques aan. Plankske Plus, onze afdeling zonder dienstencheques, zal vanaf dag één beschikbaar zijn voor zaken als groendienst, ruitenreiniging, herstellingen van kleding, wasserij en droogkuis en strijkhulp zonder dienstencheques.”

Dienstenchequebedrijf ’t Plankske werd opgestart in 2005 door Martine Robben. Al gauw kwam zus Nadine als zaakvoerder bij in het bedrijf.  De zaak kende op korte tijd een enorme groei. Vandaag telt ‘t Plankske 195 medewerkers, met strijkdiensten in Oud-Turnhout, Retie, Kasterlee, Oostmalle en Vosselaar én een uitgebreide dienst voor huishoudelijke hulp. In de toekomst zal het bedrijf nog verder uitbreiden.